petak, 10. listopada 2014.

UDBA NA DJELU: Tko stoji iza organiziranog, višemjesečnog zlostavljanja Nade Landeka, tajnice HAZUD-a i predsjednice Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa i zašto?



DARINKA PREŽEC - PROTESTIRANJE

UDBA NA DJELU: Tko stoji iza organiziranog, višemjesečnog zlostavljanja Nade Landeka, tajnice HAZUD-a i predsjednice Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa i zašto?


ZAŠTO MUP I DORH NISU PUNE DVIJE GODINE  ODRADILI SVOJ POSAO I  SUKLADNO ZAKONU ZAŠTITILI ŽIVOT I RAD NADE LANDEKA? Postoje li u Hrvatskoj građani drugog reda s jedne strane i privilegirane osobe sumnjivih aktivnosti s druge strane?
MUP - POTVRDA O PRIJAVLJENOM DOGAĐAJU  BRANIMIR PETRANOVIĆ MAKA - KAZNENE PRIJAVE 001
Jučerašnji prljavi napad Ivana Šalaja izjavama klevetničkog, uvredljivog i sramotnog sadržaja,  kojim podmetanjima je pokušao diskreditirati rad i ime Nade Landeka, predstavnice Udruge Veronika Vere – za zaštitu žrtava pravosuđa i tajnice HAZUD-a u Hrvatskoj, a koji je putem portala Večernji list postao   dostupan široj javnosti, autor novinar Zvonimir Markač iz Koprivnice, samo je „šlag na torti“ kojim je „začinjeno“  višemjesečno podmetanje, napadi na rad pa i na život, čast i ugled, i na obitelj (privatni život)  Nade Landeka.
Landeka je već mjesecima progonjena i zlostavljana putem interneta,  virtualno, putem facebook profila Branimira Petranovića Make/Žakline Bujdić – vlasnika tvrtke za posredovanje kreditima i osiguranja Makafinanz Ag, Švicarska, Schafhausen,  Mirjane Babić (Djordjić), Damira Ajdukovića – Tinkija (Tinki dalmatinski galeb) i drugih osoba okupljenih kao grupa, i  u zločinačkoj facebook grupi UDRUGA – ŽRTVE NADE LANDEKA,  putem elektronske pošte info@makafinanz.ch,  te  raznih internet portala na kojima su objavljivane neistine, uz povremeno uključivanje i drugih lažnih ili pravih – Landeki nepoznatih osoba na facebooku koji imaju zadatak dijeliti uvrede, dezinformacije i laži putem mailova i facebook inboxa .
Kaznena prijava protiv počinjenja ovih kaznenih djela predana je MUP-u i DORH-u dana  18.06.2013., 13.08.2013.g.,  15.10.2013., MUP-u i DORH-u, u prosincu 2013 godine, te nadopuna  u veljači 2014 godine,  ožujku,  te posljednji puta 09.08.2014. godine, 14.08.2014. u nekoliko navrata sve do jučer.   Zbog ovog rijetko viđenog višegodišnjeg zlostavljanja grupe nad pojedincom – Nadom Landeka i njenim suradnicima od jučer su svoju podršku dale i najpoznatije hrvatske i međunarodne Udruge za zaštitu ljudskih prava. 
Darinka Prežec i Živi zidDARINKA PREŽEC  - Lažni bankar i lažna obećanja

Darinka Prežec i Mirsad Micko Grcić    Članak iz Narodnog lista o prijevarama s kreditima
Kako je o ovom zlostavljanju već pisano više puta, naročito nakon prošlogodišnje  objave sramotnog videa sa identičnim sadržajem i identičnom osobom u glavnom liku Ivana Šalajasnimljenog  u realizaciji Udruge Živi zid i njihovog aktiviste Danijela Padovića, samo ćemo načiniti poveznicu na događaje, i ljude koji u tim napadima sudjeluju.
NADA LANDEKA – DEMANTI TEKSTOVA OBJAVLJENIH NA RADIO LIBERUMU – POTPISNIK TEKSTOVA IVA ANZULOVIĆ    http://trosjed.net.hr/ekipa/veronika_vere/blog/
Zanimljivo je da se u internetski teror i ovo dugotrajno zlostavljanje uključene  osobe bez kriterija, osobe dvostrukih mjerila,  koje uopće ne žele komunicirati nakon što odrade zadatak za koji su naručeni, vjerovatno i plaćeni,  i ono što je suprotno svim pravilima i zakonima – ne zanima ih priča ili dokazi druge strane niti drugoj strani daju priliku nešto za reći u svoju obranu. Da je to istina, dokazuje  prepiska sa Živim zidom – koji je višekratno  na uvid dobio svu pravomoćnu  dokumentaciju kojom se dokazuje o kriminalnim radnjama Darinke Prežec, Ivana Šalaja i Jasne Marić, te dokazi da je osoba koju svojim aktivnostima  podržavaju zapravo osoba koja se u javnosti predstavlja kao bankar.
branimir petranovic  - karikaturaBranimir Petranović Maka - lihvar

Članak o bankarskim prijevarama             Branimir Petranović Maka
Koliko ima istine u vijesti o tome kako je Tino Ropar, jedan od osnivača Živog zida, ucjenjivao svoju bivšu djevojku tražeći od nje razne usluge http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/osnivac-zivog-zida-uhicen-zbog-podvodjenja-i-prijetnji-bivsoj-curi-596345   ne znamo, ali ono što sa sigurnošću znamo da je Nada Landeka upravo preko aktivista Živog zida  – Danijela Padovića,  Mirjane Babić (Marica Djordjić), Ive Anzulović, Mirsada Micka Grcića, Damira Ajdukovića – višemjesečno  izložena uhođenju, mobingu,  javnom linču, reketu, ozbiljnim prijetnjama, širenju laži i neistina,   pa i ucjeni za što je predana kaznena prijava DORH-u još 2013 godine.
DARINKA PREŽEC - PROTESTIRANJE                                                                                         Aktivisti Živog zida sa Darinkom Prežec
Vrhunac njihovih „aktivnosti“ je bio upad upravo ove ekipe u poslovni prostor – koji je u posjedu Nade Landeka, gdje su od vlasnika poduzeća koji tamo posluje, tražili da se novac koji duguje trgovačkom društvu – vlasništvo Nade Landeka isplaćuje drugim osobama – u ovom slučaju na račun Ivana Šalaja????  Što je to, ako nije reket? Osim upada u poslovni prostor, reket i mobing vrši se preko facebook profila Mirjane Babić – koja do jučer na svojem faceook profilu imala objavljenu  hakiranu dokumentaciju koja pripada Nadi Landeka i drugim osobama a cirkulirala je isključivo Landekinim mailom i nije javno dostupna dokumentacije, te Mirjana Babić  (Djordjic) nije imala ničije dopuštenje za objavu iste. Kako je Mirjana Babić mogla doći do dokumentacije i službenih mailova  osim krađom, objasniti će djelatnicima MUP-a koji su Landeku uvjerili da će oni to  otkriti i sankcionirati! 
IMAG0039  IMAG0041_BURST001

Dio hakirane dokumentacije i elektronske pošte  objavljene na facebook profilu Mirjana Babić
Niti jedna od udruga koja djeluje na aktivističkoj sceni, ni njihovi aktivisti,  nisu  ovlašteni nikom suditi, niti javnim linčom donositi svoje osobne presude.  Javni linč, ma o kome se radi je protuustavan, ali kad se radi o istovremeno svjesnoj zaštiti pravomoćno osuđenih osoba i deklariranih  kriminalaca a  na štetu boraca za pravdu i protiv korupcije, onda se nameću brojna pitanja i zaključci.
Osim toga, krajnje je smiješno da Udruga ili Građanska akcija koja istovremeno štiti građane od bankara i bankarskog nasilja na svojem facebook profilu veliča švicarskog bankara štiteći ga, dok on  preko njihovih članova napada osobe protiv kojih nešto isključivo osobno  ima, u ovom slučaju napad je bio usmjeren na predsjednicu Udruge koja je razotkrila rad kreditnih ureda u Hrvatskoj i neviđenju pljačku Hrvata.
Još je zanimljivije, da ako se već donose  osobni sudovi, koji sukladno Europskoj konvenciji, Deklaraciji o pravima čovjeka i Ustavu RH nikako ne bi smjele biti uvrede  i osobne kvalifikacije utemeljene na vrijeđanju i osobnom životu pojedinaca,  da su ti sudovi drastično različiti u odnosu na njihove aktiviste i one druge – koji im nisu dragi i ne pripadaju NJIMA. Pa tako  ONI  mogu oko sebe okupljati bivše zatvorenike kao članstvo ili suradnike, ili njihovi aktivisti smiju biti u vezi sa zatvorenicima, dok druge osobe linčuju i prije donošenja pravomoćnih presuda ili zbog njihovog angažmana oko zaštite nevino optuženih!
Kako linčuju – može se vidjeti na facebook profilu Mirjane Babić (Djordjic) u čijoj arhivi Fotografija je pune dvije godine bilo pospremljeno preko 30 dokumenata prikupljenih hakiranjem privatne i službene elektronske pošte Nade Landeka.  Nakon prijave MUP-u o hakiranju elektronske pošte Mirjana Babić (Djordjić)  je iste maknula, očigledno jako dobro upućena u sve poduzete radnje i činjenicu da se radi o krađi (hakiranju) i kaznenom djelu.    Landekina  elektronska pošta puna je dokumenata što osobnih, što poslovnih, a što tuđih, jer kao predsjednica Udruge Veronika Vere – za zaštitu žrtava pravosuđa  dobivala je veliki broj dokumentacije radi pomoći ljudima. Na žalost, zbog neprekidnog mobinga nad  Nadom Landeka, hakiranja pošte, te uznemiravanja onih  ljudi koji su se obratili za pomoć radi zaštite u ovršnom postupku  ili nekom drugom sudskom postupku od osoba navedenih u ovom tekstu -  Izvršni odbor Udruga Veronika Vere bio je prisiljen zatražiti gašenje Udruge, o čemu je dobio službeno rješenje prije nekoliko dana.  Humanitarni i aktivistički rad članova Udruge Veronika Vere i dojučerašnje predsjednice nastaviti će se kroz HAZUD koji po Statutu ima također uvrštenu zaštitu žrtava pravosuđa i borbu protiv kriminala i korupcije.
I ovaj postupak kojim je Izvršni odbor Udruge zaštitio svoje članove i sve obespravljene koji su tražili pomoć, zlorabljen je na facebook profilu Mirjane Babić koja prenosi lažne i neistinite informacije navodeći „da je u Udrugu upao USKOK i KRIM policija te da je Udruga zbog toga u likvidaciji“.  Bez komentara.
Zašto toliko dugo traje ovo zlostavljanje i zašto MUP i DORH nakon višekratnih kaznenih prijava i obraćanja elektronskom poštom do sada nisu  poduzeli potrebne mjere za zaštitu Nade Landeka, i za sprječavanja nasilja, službeno ćemo upitati MUP, a redakcija ima dokaze da su o svemu obaviješteni, i da ono što vidi i prati „cijeli svijet“ moraju sigurno vidjeti i oni.
Jesu  li  svjesno i namjerno – djelatnici MUP-a i vlasti prepustili Nadu Landeka ciljanom i namjernom zlostavljanju teroru te prepustili ovim osobama da Landeku poput zvijeri rastrgaju upravo zbog njenog djelovanja za opće dobro i na razotkrivanju kriminala, i zbog njezine vlastite pravosudne bitke za zaštitu tvornice u Dugom Selu,  pokazati će vrijeme.
Jedno je sigurno, zlostavljanje koje traje već tri godine,  spalo je na niske grane -  atakirajući na  osobni ugled, nemoral, zadirući u privatne i obiteljske stvari  i javno napadajući obitelj i članove Landekine obitelji. 
Dokaz o zajedništvu i poveznici “bankara” i  ovih  “aktivista”  sa višektratno pravomoćno osuđivanim osobama pogledajte ovdje;
IVAN ŠALAJ – kojeg na svojem facebook profilu „u nebesa uzdiže“ aktivistica Mirjana Babić (Djordjić) koja istovremeno veliča i „bankara“ Branimira Petranovića Maku i koja je hakirala poštu – vlasništvo Nade Landeka i Udruge Veronika Vere;
O vlasniku  kreditnog ureda i kreditnom  posredniku  – Branimiru Petranoviću  Maki  i njegovovim aktivnostima  u Hrvatskoj i Švicarskoj pogledajte ovdje:
kao i o razlozima njegovih napada na Nadu Landeka, javno na njegovom facebook profilu u periodu od 2011 do 2013 godine, te skriveno slanjem nedoličnih i nemoralnih poruka u inboxe facebook profila brojnih ljudi tijekom 2014 godine.
o “poslovnim uspjesima” Branimira Petranovića Make:
Sam Branimir Petranović Maka  aktivno se uključio u medijsku i internetsku hajku nad Nadom Landeka braneći prijateljicu Darinku Prežec - http://www.hazud.hr/darinka-prezec-tko-je-zena-koja-posljednjih-dana-budi-empatiju-u-srcima-osiromasenih-hrvata/ a pohvalio se i zajedničkom fotografijom Darinke Prežec, Cvijete Kapetanić i Svetlane Šalaj – tadašnje  supruge Ivana Šalaja, a koja sada preudana  živi također u Švicarskoj pod drugim imenom i prezimenom –  Svjetlana Čolić.
DARINKA PREZEC, SVETLANA SALAJ Svetlana Šalaj - Branimir Petranović Maka
Poznanstvo sa Darinkom Prežec i Svetlanom Šalaj, suprugom Ivana Šalaja, te poziv njih oboje u Švicarsku sa Petranovićevog fb profila
Da se svi oni poznaju i prije 2010 godine dokazuje i prepiska između Darinke Prežec i Branimira Petranovića Make koja je slana faxom iz Cugovca – o čemu također postoje dokazi, a da je Branimir Petranović Maka glavni organizator svih napada dokazuju mailovi poslani sa njegove službene adreseinfo@makafinanz.ch na adrese brojnih suradnika Nade Landeka –  i njegove poruke brojnim ljudima u inboxe  na facebooku, zadnji puta ove godine neposredno iza Velike Gospe.
Napad je svaki puta žešći i jači što je bliži datum suđenja između Branimira Petranovića Make i Nade Landeka za kazneno djelo klevete,  pred Općinskim sudom u Selskoj, pa tako i ovaj puta – jer je sudska rasprava, 15 po redu,  zakazana za slijedeći tjedan. Osim napada na Nadu Landeka, napadaju se i svjedoci u postupku, te su i oni izloženi javnom linču i mobingu.
Slijedeća suradnica i prijateljica kojoj su „aktivistica i borac za pravdu“ Mirjana Babić  (Djordjic) i Branimir Petranović Maka – „bankar“ „obećali vjernost“ dok je na odsluženju zatvorske kazne je Jasna Marić koja je nakon uhićenja promijenila identitet u Jasna Kasun – šireći priču kako je ona jadna žrtva. O aktivnostima Jasne Marić/Jasne Kasun – pročitajte ovdje;
poveznicu između “bankara”, “aktvistice Mirjane Babić”  i Jasne Marić/Jasne Kasun   imate u statusu objavljenom na facebook profilu Mirjane Babić od prije nekoliko dana.
JASNA MARIĆ - MIRJANA BABIĆ - BRANIMIR PETRANOVIC 001 Jasna Marić (Kasun) - prijevare

Na svojem facebook profilu i u grupama koje su osnovali s namjerom širenja mržnje Mirjana Babić (Djordjić) potiče na mržnju, na nasilje,  navodeći ljude da šire mržnju prema Nadi Landeka i da je javno i medijski linčuju, te su se  tako,  na njen  facebook status u kojem je objavljivala zemljišno knjižne podatke i druge osobne podatke  koji se tiču Nade Landeka, a koji dokazuju da Mirjana Babić (Djordjić) u nečije ime neprekidno  uhodi, prati a potom i objavljuje iskrivljene dokaze, Boris Šestan i Damir Ajduković prijetili se ubojstvom zbog čega je protiv Damira Ajdukovića podignuta optužnica u ožujku 2014 godine, a Boris Šestan je prijavljen zbog ozbiljne prijetnje ubojstvom MUP-u u kolovozu ove godine, zajedno sa Mirjanom Babić (Djordjic). Valja napomenuti, da i u slučaju “blažeg postupanja” djelatnika MUP-a prema ovim javnim zlostavljačima, oštećena Nada Landeka i druge organizacije koje predstavlja imaju pravo nastavka kaznenog progona kao privatni tužitelji, i, što će sigurno i učiniti ukoliko se ne podigne optužnica po službenoj dužnosti.
Svu nastalu štetu koju su učinili  ovi počinitelji svojim nezakonitim i protupravnim ponašanjem, kako poslovnu zbog prisilnog gašenja tvrtki, tako i štetu nastalu zbog prisilnog gašenja Udruge Veronika Vere,   štetu uzrokovanu ugledu i osobnom životu Nade Landeka i njenih suradnika, legalnih predstavnika legalnih organizacija, te štetu uzrokovanu članovima njene obitelji širenjem neistinih informacija i nezakonitim atakama   – snositi će sukladno Zakonu RH i Ustavu – oni koji su štetu i izazvali po okončanju građanskih parnica.
autor; F.S.

Nema komentara: